Dementie met een glimlach

Arno Huibers
ma 5 nov
20:30
 • ma 5 nov
  20:30 - 22:00
  Philipszaal
  Geweest

Mensen met dementie raken steeds verder in een geestelijk en sociaal isolement. Ze hebben uiteindelijk geen enkel houvast meer. Dat maakt dementeren een buitengewoon angstig proces. Hoe ingrijpend is die angst als woorden en functies hun betekenis verliezen? Is vreugdevol contact mogelijk bij mensen met diepe dementie?

Die vraag stelt mimeclown Arno Huibers
tijdens Dementie met een glimlach, een informatieve avond met sprekers, acts en een documentaire. Arno Huibers werkt als mimeclown bij mensen met dementie. Aan het eind van de avond wordt zijn nieuwe boek gepresenteerd. 

De clown ontmoet de mens met dementie zonder verwachting en zonder plan. Maar met fantasie. Ze ontmoeten elkaar in hun eigen logica, in een aanraking die vanzelfsprekend voelt, en in een oogcontact waarin een glimlach zichtbaar is. Die momenten met humor zijn kleine wonderen van ontmoetingen, ook al is het maar voor even.

Dementie met een glimlach is een avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij dementie. Voor verpleeghuismedewerkers, voor mantelzorgers en voor vrijwilligers. Voor clowns in de zorg. En ook voor mensen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met meervoudige stoornissen.

Het programma van de avond is als volgt:

 • Presentatie door Rob Schoonen, redacteur kunst en cultuur Eindhovens Dagblad. 
 • Gastsprekers: Vincent von Meijenfeldt (specialist ouderengeneeskunde over de clownskunst en het medisch denken) en Maarten Coolen (regiomanager BrabantZorg over de meerwaarde van deze vorm van humor in het verpleeghuis)
 • Mime acts: Arno Huibers en musicus Paul van der Heijden.
 • Documentaire: een deel uit de documentaire Ik wil Mieke blijven over clown ontmoet Alzheimer - Arno Huibers
 • Ontvangst en vraagbakens: 15 miMakkers van de stichting miMakkus ontvangen u kleurrijk en zijn na afloop vraagbakens in de foyer.
 • Deze avond wordt afgesloten met de boekpresentatie Dementie met een glimlach door Arno Huibers. In de foyer vindt vervolgens een signeersessie plaats. 
 • Inclusief consumpie
 • Meer informatie over het boek Dementie met een glimlach

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie