Wat we normaal niet horen

Het Zuidelijk Toneel en Laura van Dolron
di 28 mei
20:30

We hebben allemaal een verhaal. Sommige verhalen komen in de krant, op TV, in statistieken, verkiezingsprogramma’s, romans of Hollywoodfilms. Wie goed kan luisteren, vindt de verhalen die we normaal niet horen. Verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Het Zuidelijk Toneel stuurde theatermaker en professioneel luisteraar Laura van Dolron op blind dates met wiens verhalen niet voor het oprapen liggen. Gewone, bijzondere mensen uit onze samenleving, die ze ontmoette in een tbs kliniek, een hospice, bij de AA of in een dagopvang. Omdat we in de ontmoeting met de ander onszelf pas echt leren kennen.

Laura: “Ik heb een jongen ontmoet die geen huis of paspoort had, en toch blaakte van het zelfvertrouwen. ‘Het is het enige wat ik heb,’ zei hij. En een man die helemaal alleen geboren werd, niemand kon voor hem zorgen. Hij werd alcoholist. En daarna godfather van een AA groep, waar hij honderden mensen redde. Op zijn begrafenis kreeg hij een staande ovatie… zo alleen als hij kwam, zo met liefde omringd ging hij. Ik heb een TBS-er ontmoet die eruit zag als Pocahontas, maar dan mooier, liever en wat verslagener, omdat al haar vrijheden waren afgepakt door een mediahype die niets met haar te maken had.”

“Ik heb veel mensen ontmoet die hebben moeten roeien met de riemen die ze kregen, hebben moeten leren lachen met tegenwind. Zij zijn de inspiratie voor deze voorstelling, die geen voorstelling zal zijn maar een viering van de zogenaamde zwakken van de samenleving die natuurlijk eigenlijk de sterken zijn.”

Excl. consumptie

 

Credits

Concept, regie: Laura van Dolron
Artistiek advies:Piet Menu en Steve Aernouts
Dramaturgie: Céline Buren
Met: o.a Toon Walravens, Marcio, Laura Bruin, Steve Aernouts
Muziek: Frank van Kasteren
Artistieke ondersteuning en project assistentie: Corinne Heyrman

De cast kan nog groeien, houd Facebook in de gaten

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie