De wereld volgens John

Het Nationale Theater
wo 29 mei
20:30

“We zijn in de lucht, we staan aan! Welkom bij de Wereld volgens John, waar we naast het nieuws graag linkse gekkies verslaan.”

De wereld volgens John is een geestige aanklacht van de ‘normale Nederlander’ tegen de mensen die diens ‘gave land’ te grabbel gooien: graaiende bazen, klagende nieuwkomers en vrouwen die hun 'natuurlijke plek' niet kennen.

Maar ook een verhaal over verbondenheid met de medemens en mannenvriendschap. Net als bij The Nation gaat regisseur Eric de Vroedt weer op onderzoek in Den Haag.
Dit keer verruilt hij de Schilderswijk voor Duindorp.

Juni 2019. Twee nieuwsberichten houden ons land in de greep: een jonge man heeft zich opgesloten in het gorillaverblijf van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. En, in de Haagse wijk Duindorp is een illegaal gebouwd vreugdevuur omgevallen, met een dodelijk slachtoffer tot gevolg.

We zijn live in de uitzending van De wereld volgens John. In zijn eigen talkradiostation doet Hagenaar John Landschot (de (im)populaire, populistische volksmenner uit The Nation) verslag van beide nieuwsitems. De man in het apenhok blijkt Jan K., aanvoerder van het Duindorpse vreugdevuur.

In zijn show is John in contact met inbellers; omstanders, belanghebbenden, buurtbewoners en politici. Beetje bij beetje wordt de reden onthuld waarom Jan K. krachten wil meten met een aap en waarom midden in de zomer een illegaal vreugdevuur moest worden gebouwd. Tijdens de voorstelling zit het publiek in de uitzending van De wereld volgens John en is live getuige van de man die zichzelf heeft opgesloten in het gorillaverblijf.

 

Credits

Met: Mourad Baaiz, Bilal Bachir, Bram Coopmans, Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Whitney Sawyer, Betty Schuurman en Joris Smit. Choreografie: Alida Dors
Fotograaf: Gordon Meuleman en Bas de Brouwer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie