The little great people

Jiří Pokorný | Korzo Producties
wo 15 mei
20:30
  • wo 15 mei
    20:30 - 21:50
    Philipszaal
    Pauze 21:00
    Geweest

Pokorný’s voorstellingen kenmerken zich door inventiviteit en een virtuoze bewegingstaal. Maar hij vertrekt meestal vanuit concrete persoonlijke ervaringen, de psychologische staat van de mens en de structuren waarin wij samen. Het is zijn manier om via dans over de grote ideeën en idealen te spreken – die alleen maar bestaan wanneer ze in een persoonlijk leven betekenis hebben.  

 

Zijn eerste avondvullende voorstelling, The Little Great People, bestaat uit drie afzonderlijke duetten. Pokorný werd geïnspireerd door de tegenstellingen die in de menselijke natuur bestaan. Ieder duet is gewijd aan een ander gebied van tegenstrijdigheden die samen een diversiteit vormen waarin je als toeschouwer je plek vindt. Via het lichaam van een danser word je in staat gesteld je te identificeren met de verhalen van anderen en zo je eigen verhaal te ontdekken.

Voorstelling in het kader van Ontroerend Goed

 

“De stormwind mengt zich met gesproken citaten van Rumi, de overgave lonkt maar als individuen blijven ze eigenzinnig overeind.” ★★★
de Volkskrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie