A seat at the table

Saman Amini | Black Sheep can Fly
di 7 mei
20:30
  • di 7 mei
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geweest

Voor Oerol 2017 maakte Saman Amini de voorstelling A Seat at the Table, een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op hun eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. 

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen. Onder de vloer, tussen de steunpilaren van strandtent De Branding op Terschelling, werd de productie 20 keer gespeeld voor in totaal 4.000 bezoekers. Pers en publiek waren onder de indruk. Nu, opgefrist en met nieuwe voorbeelden en acteurs, in het Parktheater te zien. 
 

Uit de pers:
“A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.” (NRC ★★★★★)

  • Voorstelling in het kader van Ontroerend Goed
“Amini speelt … losjes, energiek en soepel onthutsende scènes uit eigen leven, bijvoorbeeld over een zwemcoach die denkt dat alle zwarten zinken. Buig je of breek je, als de emmer met druppelsgewijze opmerkingen overloopt?” ★★★★
de Volkskrant

Credits

In samenwerking met Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie