De Big One

Flip en de Noormannen
vr 12 apr
20:30
  • vr 12 apr
    20:30 - 22:00
    Philipszaal
    Geweest

Een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water. De muzikale rariteiten denderen als een stervende stoomtrein voorbij in deze voorstelling.

In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip Noorman bijgestaan door zijn muzikale kunstenaarscollectief De Noormannen. De avondvullende debuutvoorstelling Make-up leverde Noorman de Wim Sonneveldprijs en een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs op. De pers reageerde: “Nieuw, ruig, smerig, amusant, gevaarlijk... Ga kijken als je durft!” Durft u zijn tweede voorstelling aan?

Voor zijn theaterprogramma De Big One werkte Flip Noorman nauw samen met beeldend kunstenaar Daniël van Nes. Zijn tekeningen, geprojecteerde decor achtergronden, animaties, rekwisieten en de kostuums die hij samen met Babette van den Berg produceerde vormen het visuele gedeelte van de show. Daarnaast maakte hij het artwork voor het album en het boek. Het geeft het publiek de kans om wanneer het maar wil terug te keren naar deze freakshow waar met zoveel liefde aan is gewerkt.

Uit de pers:
"Een dreun in het gezicht, die je nog lang blijft voelen." (NRC ★★★★)
"De muziek van Flip Noorman blijft intussen een grote aanrader. Het nieuwe album, waarop alle nummers uit de voorstelling zijn terug te vinden, vormt een aanwinst voor de Nederlandse liedcultuur en verdient vele luisteraars” (Theaterkrant)
''Noorman is opnieuw een meesterlijk tekstdichter, geïnfecteerde schreeuwpoëet en rafelige troubadour ineen''
 

 

''Ook zijn derde album De Big One staat weer vol met sterke nummers'' ★★★
de Volkskrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie