The Protagonist

Dunja Jocic | Korzo Producties
wo 10 apr
20:30
  • wo 10 apr
    20:30 - 21:30
    Philipszaal
    Geweest

Dunja Jocic is een van de spannende nieuwkomers in de Nederlandse dans. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal.

In haar nieuwste voorstelling The Protagonist volgen we een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt steeds dieper verstrikt in de digitale wereld en krijgt het steeds moeilijker om zich staande te houden in de verschillende realiteiten die ze met anderen deelt. In een poging grip te krijgen op haar leven, neemt ze het rigoureuze besluit offline te gaan. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen. Als in een verwarde online zoekmachine raakt ze verstrikt in historische inconsequenties. Het heden mengt zich met de tijd van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary. De vrouw moet vechten voor het behoud van haar identiteit.

The Protagonist is een coproductie van Korzo Producties en Bird Productions
Uit de serie Ontroerend Goed

 

"Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding" (...) "Een fris en eigenzinnig geluid tijdens het CaDance festival komt van choreograaf, filmmaker en performer Dunja Jocic."
Theaterkrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie