Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

BEER muziektheater
zo 31 mrt
14:30
 • zo 31 mrt
  14:30 - 15:35
  Philipszaal
  Geweest

Met veel humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater, winnaar van Gouden en Zilveren Krekels, Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.

In dit actuele coming of age-verhaal volgen we de 10-jarige Jamie. Vijf jaar geleden is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader, zus Jasmijn en kat Rogier naar een dorpje ver buiten de stad. In zijn nieuwe klas komt Jaimie naast Sunya te zitten. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige Islamitische meisje van de school, maar houdt dat goed verborgen voor zijn vader. Die snapt er toch niks van. Zeker niet wanneer hij weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken. Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya treiteren moet Jamie wel in actie komen… toch? Jaimies zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens, is een paar jaar ouder en heeft het moeilijk met het verlies van haar tweelingzusje. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in muziek en blaast ze met haar prachtige stem iedereen omver. Samen besluiten Jaimie en Jasmijn om mee te doen aan een talentenjacht, als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt Jaimie zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de opvattingen van zijn vader om te buigen?

Sunya en Jasmijn worden gespeeld door Bente Fokkens (bekend van Kappen, Misfit en The Voice of Holland) en Yari van der Linden (Papadag) is Jaimie. Hij speelde eerder bij BEER in Dit is geen dagboek samen met de onvolprezen René Groothof (Brammetje Baas), die hier alle andere rollen zal vertolken. Een must see voor jongeren die van muziek houden en niet bang zijn voor een eigen mening!

Uit de media: 
“Relevant is dit verhaal zeker voor een negenplusser, en BEER Muziektheater gaat daar (gelukkig) niet kinderachtig mee om.” (Parool)
"In een hoog tempo wisselen scènes en muzikale intermezzi elkaar af, zonder dat de strekking van het verhaal in gevaar komt. Dat is knap want er moeten heel wat verhaallijntjes bij elkaar gehouden worden." (Theaterkrant)

 • Regie: Aike Dirkzwager. Met: René Groothof, Bente Fokkens e.a.
 • Ontmoet de acteurs na afloop op de het podium! 
 • Leeftijd 9+
 • Excl. consumptie
 • Tip: Lunch

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie