DREEJKLEZOEW

André Manuel
za 23 mrt
20:30
  • za 23 mrt
    20:30 - 22:00
    Philipszaal
    Geweest

In zijn zestiende solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW. Een even geliefde als verguisde mythische Twentse clown, die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert. DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens. Manuel gebruikt het podium precies waarvoor het bedoeld is: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig.
 

Uit de pers:
Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.” (Algemeen Dagblad)
Geen grotere meester in dit genre dan André Manuel. Zijn nieuwe voorstelling, DREEJKLEZOEW, zijn zestiende in bijna dertig jaar, is ongemeen goed.” (Tubantia)
''Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.’’ (Cabaret.nl ★★★★)
‘’Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.’' (De Volkskrant ★★★★)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie