Allemaal Mensen

Toneelgroep Oostpool
za 20 okt
20:30
  • za 20 okt
    20:30 - 22:45
    Philipszaal
    Geweest

“Ik wil niet laten zien dat de wereld kut is, dat weten we al. Ik wil laten zien dat we elkaar hebben en dat dat de redding is. We moeten niet op zoek naar de waarheid, maar naar elkaar”. Het afgelopen jaar regisseerde Marcus Azzini Allemaal Mensen #1 t/m #6. Korte, intieme, ontroerende, confronterende, pijnlijke, maar soms ook geestige ontmoetingen tussen mensen. Over mensen en met mensen.
Samen met een grote groep podiumkunstenaars vanuit diverse disciplines maakt regisseur Marcus Azzini nu een voorstelling voor het theater als een ontmoetingsplaats. Allemaal Mensen beweegt mee met de actualiteit van de dag. Een tijd waarin diegene die het hardst schreeuwt, de meeste aandacht krijgt. Waarin nuance en context lijken te ontbreken. Een tijd waarin mensen worden gereduceerd tot één enkele opvatting. En voor je het weet zit je in een hokje, met een label op je hoofd.
Allemaal Mensen is een flirt met de grenzen van het theatergenre. Een voorstelling over hokjes en labels. En hoeveel meer daarachter zit.

Uit de pers:
"Een gouden formule" (Theaterkrant ★★★★)
"Iedereen mag bloeien zoals hij of zij is. Dat levert een vrolijke energie op en prettige fases van losbolligheid en anarchie." (NRC ★★★)
"Een feelgood aan zwaktes en onzekerheden van de mens" (Trouw ★★★★★)
''Regisseur Azzini en zijn veertien performers maken theater tégen het zeuren en vóór positief zijn'' (De Volkskrant ★★★★)
''Kracht van de voorstelling is dat het publiek van begin af aan in dit samenspel wordt betrokken, via een geraffineerd eerste-indruk-spelletje (...) Het effect is een verhoogd bewustzijn bij de toeschouwer over hoe je zelf kijkt, denkt, oordeelt." (De Groene Amsterdammer)
"...alleen al de prachtige persoonlijke monologen maken het een must see." (Scènes ★★★★) 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie