Giovanni's Room

Ryan Djojokarso | Korzo producties
di 9 okt
20:30
  • di 9 okt
    20:30 - 21:20
    Philipszaal
    Geweest

Als één van de belangrijkste schrijvers in de 20e eeuw, stelde James Baldwin belangrijke raciale en seksuele misstanden aan de kaak. Choreograaf Ryan Djojokarso liet zich inspireren door zijn boek Giovanni’s Room (1956). De Amerikaanse David staat op het punt te trouwen met Hella, maar wordt in Parijs hevig verliefd op de Italiaanse Giovanni. We volgen David in de nacht voorafgaand aan de meest afschuwelijke morgen van zijn leven, waarin zijn geliefde er niet meer zal zijn. Er ontvouwt zich een dans waarin zachte intimiteit, mannelijke kameraadschap, seksuele spanning en alles verterende zelfhaat om voorrang strijden. Wat gebeurt er met je, wanneer je zo bang bent dat je niet meer lief kunt hebben?

Publieksreacties
''Christiaan De Donder maakt zijn rol van begeerde man helemaal waar. Hij houdt rekening met Davids reserves, maar duwt hem ook steeds een stukje verder. De Donder is bijzonder elegant, met eindeloze armen aan schouders van elastiek. Samen laten ze de vervoering en de tragiek van de gedoemde relatie mooi zien.'' (theaterkrant.nl)
''mooi, liefdevol en teder.'' (theatermaker Brecht Hermans)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie