Route Nationale

Orkater/De Nieuwkomers
di 12 mei
20:30
  • di 12 mei
    20:30 - 21:50
    Philipszaal
    Geweest

Over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan
Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen de welgestelde Marie en Jacques terecht in een file die uren, dagen en misschien wel weken duurt. De eindeloze file confronteert het echtpaar met armoede, honger en geweld. Onder druk van twee ongure muzikanten en een zangeres/trompettist genaamd Gloria worden zij gedwongen hun relatie onderling en die met hun omgeving te herzien.
Route Nationale is de eerste muziektheaterproductie van regisseur/schrijver Eva Tijken en dramaturg Floor Houwink ten Cate bij Orkater/De Nieuwkomers. De voorstelling is geïnspireerd op het korte verhaal De Zuidelijke Autoweg van Julio Cortázar en de film Week End van Jean-Luc Godard.
Een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan.

Uit de pers:
"Wonderschone muziek, waarin af en toe flarden herkenbaar zijn van een lied over bloed en pijn en lijden." (Haarlems Dagblad)
"Zelden is een speelstijl zo prachtig extreem als in de voorstelling Route Nationale door de jongste spelerslichting van gezelschap Orkater." (NRC Handelsblad)
"Hard bevochten beschaving botst op primitiviteit in Route Nationale" (Volkskrant)
"Route Nationale kent een hoog absurdistisch gehalte" (Het Parool)
 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie