De Terugkeer van Hans & Grietje

Orkater en Het Balletorkest
vr 27 mrt
19:00
 • vr 27 mrt
  19:00 - 20:15
  Grote Zaal /Hertog Jan Zaal
  Geweest

Muzikaal sprookje voor de hele familie
De Terugkeer van Hans & Grietje is een spannend reisverhaal. Het staat bol van muziek uit het klassieke repertoire en nieuw geschreven rock-’n-roll van Orkatercomponist Erik van der Horst. Vader heeft geen werk en moeder heeft wel wat beters te doen dan aandacht geven aan de kinderen. Langs de snelweg laten zij hun kinderen Hans en Grietje achter. Op zoek naar een dak boven hun hoofd ontmoeten de kinderen de wonderlijkste figuren. Een snoephuisje brengt hen in de studio van de tv-show Vreet je vet!. De boosaardige presentatrice lijkt vastbesloten Hans op live televisie te roosteren. Maar dan bedenkt Grietje een list...

Uit de pers:
"Dieuweke van Reij heeft een wondertje verricht: deze decor- en kostuumontwerper rijgt in de nieuwe familievoorstelling van Orkater het ene schitterende plaatje aan het andere." (Parool)
"De fleurige, fantasierijke aankleding van Dieuweke van Reij is een lust voor het oog en de muziek, variërend van Mozart, Bach, Zappa en eigen composities van Orkater-componist Erik van der Horst, levert een heerlijk veelkleurig muzikaal palet op." (Telegraaf)
"Eigenlijk is alles leuk aan De terugkeer van Hans&Grietje door Orkater en Het Balletorkest” (Volkskrant)

 • Met: Annet Malherbe, Elise Schaap, Geert Lageveen, Pepijn Schoneveld, Erik van der Horst en Het Balletorkest (45 muzikanten)
 • Tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte (o.a. Carmen bij Opera Zuid)
 • 6+
 • Tip: Café-arrangement

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie