DJ Moz'ART

ISH en VOCAALLAB
di 25 mrt
20:30
 • di 25 mrt
  20:30 - 21:45
  Philipszaal
  Geweest

Bestaat er iets dat helemaal nieuw is?
Hoewel Wolfgang Amadeus Mozart wordt gezien als een geniale muziekvernieuwer, putte ook hij uit de rijke bronnen van zijn voorgangers. Als een soort klassieke dj bracht ‘s werelds bekendste componist invloeden uit zijn tijd samen, die hij mixte met zijn inspiratie om zo tot iets vernieuwends te komen.
In DJ Moz’ART flirt een cellist met een ballerina, bestelt een beatboxer een drankje voor een zangeres en brengt een popper een fonkelende serenade aan een toetsenist. En ondertussen kijkt de dj tevreden naar het door hem ontstoken feestgedruis.

Uit de pers
"Mozart als moderne player, die in een dans de vrouwen als geschoten wild over zijn schouders hangt, maar ook van het pad afraakt als zijn depressie op z’n zwartst is. Die diepgang maakt van dit hybride dans- en muziekfeestje een topparty." (Trouw****)
"De regisseurs Romain Bischoff en Marco Gerris, tevens de choreograaf, laten een jong publiek kennismaken met zijn muziek – als ze die niet al kunnen meeneuriën, zozeer zit Mozart genesteld in ons aller geheugen." (De Volkskrant)
"Fantastisch hoe naturel klassieke muziek in DJ Moz'art samenvalt met hedendaagse vormen van muziek en dans." (Theaterkrant****)
"Het intense spel geeft je het gevoel dat je in een Mozartdroom zit." (Cultuurbewust.nl****)

 • ISH werkt net als in de succesvolle productie MonteverdISH samen met VOCAALLAB
 • op 26 november te zien met The Gate
 • Met medewerking van onder anderen Raquel Tijsterman, Tony Roe en Jorg Brinkmann

 
Is there something that is completely new?
Although Wolfgang Amadeus Mozart is considered a genius music innovator, he also drew inspiration from the rich resources of his predecessors. Like some kind of classical DJ, the world’s most famous composer brought influences from his time together, mixing them with his inspiration which resulted in something innovative.
In DJ Moz’ART a cellist flirts with a ballerina, a beat boxer orders a drink for a singer and a popper brings a sparkling serenade to a keyboard player. Meanwhile, the DJ happily observes the festivities he ignited.
 

 • ISH collaborates with VOCAALLAB, as previously in the successful production MonteverdISH
 • Performing The Gate on November 26
   

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie