Meer dan een theater

Parktheater Eindhoven is meer dan een theater. Naast een theaterfunctie met 450 voorstellingen hebben we ook een maatschappelijk hart. 


Raken

Parktheater Eindhoven heeft een publieke taak: ons verhouden tot onze tijd. Het theaterprogramma draagt daar voor een groot deel aan bij. Ons programma heeft tot doel bezoekers te raken. Dat kan met amusement. Maar ook door commentaar te leveren, door alle denkbare menselijke gedachten, fantasieën, dromen en meningen een plek te geven. 
 

Ieder wat wils

Genieten van een meeslepend toneelstuk? Wegdromen bij een feelgoodmusical? Lachen tot je kaken kraken van de kramp? Je verbazen over de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied?
In het Parktheater kan het allemaal. Met meer dan 450 voorstellingen per theaterseizoen is er voor ieder wat wils. Van een uitje voor de hele familie tot een prachtige opera en van een avondje cabaret tot urban dance.
 

Breed palet

Een meer raakbare samenleving bereik je door zoveel mogelijk ruimte te geven aan kunst, cultuur en creativiteit. Met de programmering in de Hofnar, Pand P, Vitalis, Natlab en de Geluksplekken hebben we een breed palet van podia om te mogen vullen, voor verbinding te zorgen en mensen mee te raken.

Bekijk het theaterprogramma

De leukste huiskamer van Stratum

Bezoek PandP, de leukste huiskamer van Stratum. Gevestigd aan de Leenderweg 65 in Eindhoven. Op 5 minuten loopafstand van het Parktheater.
 

Pand P

Pand P zag in 2015 het levenslicht. Het karakteristieke gebouw was sinds 1950 bioscoop en tussen 1985 en 2013 film- en theaterhuis Plaza Futura. Het filmhuis verhuisde in september 2013 naar Natlab en het pand stond daarna enkele jaren leeg. Totdat Parktheater Eindhoven, jeugdtheatergezelschap Hetpaarddatvliegt en Het Nieuwe Theater Pand P oprichtten: een open huis voor alle uitvoerende kunstvormen waar jeugd, amateurs en professionals elkaar aanvullen en versterken.
 

Laagdrempelig theater

Buurttheater Pand P bruist nu. Het is een laagdrempelig theater met een prominente rol in en voor de buurt Stratum, een repetitieplek, uitprobeerplek en restaurant. Pand P heeft na drie jaar zijn plek veroverd. Het pand aan de Leenderweg in Eindhoven herbergt zo’n beetje alles en iedereen: van amateurs tot professionals uit de podiumkunsten, van film tot feestvierders en quizfanaten, van dansende oma’s tot knutselende ukkies.
 

Genieten van theater en lekker eten

In Pand P geniet je van een lekkere kop koffie, kun je lunchen, gezellig uit eten én genieten van theater. Een open huis waar jeugd, amateur en professionals elkaar aanvullen en versterken. Waar alle dagen van de week iets gebeurt. Waar de buurt zijn ‘thuis’ vindt en maakt. Waar we podiumkunstenaars met elkaar verbinden en faciliteren. Het Parktheater programmeert elk theaterseizoen een aantal voorstellingen in Pand P.
 

Adres en openingstijden

PandP
Leenderweg 65
5614 HL Eindhoven
Dinsdag t/m zondag geopend
Reserveren: 040 303 21 70 (vanaf 11.00 uur)
Website: www.pand-p.nl
 

Parkeren

Je kunt het beste parkeren in de buurt van het Parktheater en vanaf daar lopen naar Pand P.
 

Parktheater Eindhoven programmeert elk jaar enkele voorstellingen in Pand P aan de Leenderweg 65 in Eindhoven.
In Pand P geniet je van een lekkere kop koffie, kun je lunchen of gezellig een hapje eten.
Pand P heeft een echte buurtfunctie. Mensen komen naar de 'huiskamer van Stratum' om elkaar te ontmoeten.

Samenwerking

Parktheater deelt graag zijn kennis van theater en het (internationale) theater- en danslandschap. Ook met (film)theater Natlab, dat graag het aanbod van theater nieuw leven in wil blazen. Sinds 2019 is er daarom een samenwerking tussen beide instellingen.
 

Doorstroming

Het Parktheater programmeert in Natlab elk theaterseizoen enkele tientallen voorstellingen. Een bijkomend voordeel van een programmering onder één paraplu  is een betere doorstroming van theatergezelschappen van een klein naar een groter podium. 
 

Natlab

Sinds 2013 is Natlab een filmtheater met een breed aanbod culturele activiteiten, zoals film, theater, dans, exposities, lezingen en debatten. Bovendien heeft Natlab een café-restaurant waar je kunt lunchen of dineren.

Bekijk de website van Natlab


Natlab, het vroegere Natuurkundig Laboratorium van Philips, ligt aan de Beukenlaan 500 op Strijp S.
Natlab heeft zes (film) zalen. De theaterzaal biedt plaats aan 178 mensen.
In de zomer kun je op de binnenplaats gratis films kijken in de open lucht.

Het Parktheater draagt zijn steentje bij aan een mooie en leefbare samenleving: een raakbare samenleving. De Dutch Happiness Week, innovatiefonds thinX en verschillende samenwerkingsverbanden met (maatschappelijke) organisaties in de stad zijn hier voorbeelden van.

thinX
thinX
thinX is theaterinnovatie 10.0; de paraplu waaronder Parktheater de toekomst van theater onderzoekt.
Weiland
Weiland
Onderdeel van WILDPARK. Samen met ervaren theaterdocenten en makers maken kinderen theater.
RAAK!
RAAK!
Project RAAK! stelt jongeren in staat hun (podium)talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen.
Dutch Happiness Week
Dutch Happiness Week
Jaarlijks terugkomende week vol activiteiten rondom het thema Geluk met als doel kennis en bewustwording rondom Geluk te vergroten.
Dance for Health
Dance for Health
Parktheater is locatie voor Dance for Health, dansprogramma's voor mensen met o.a. parkinson of reuma. Bewegen op muziek en door verbeelding.
Live-streaming in zorginstellingen
Live-streaming in zorginstellingen
In samenwerking met Studio040 en Vitalis verzorgen we live-registraties van voorstellingen in verpleeghuizen.
gO grOw
gO grOw
Parktheater Eindhoven is de trotse bedenker van het gO grOw, het 'GroeiGesprekSpel'. Met dit spel kan de dialoog tussen medewerker en leidinggevende worden verbeterd.
SUMMA
SUMMA
Studenten van SintLucas Boxtel hebben kleedkamers getransformeerd tot ware huiskamertjes.
Jonge makers
Jonge makers
We ondersteunen ieder seizoen een aantal jonge theatermakers. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen en een publiek op te bouwen.