do 27 feb ’20 20:30

Achttien

Het Zuidelijk Toneel
Je ben vluchteling en wordt achttien...
do 27 feb ’20
20:30

Geïnspireerd op de verhalen van jonge vluchtelingen maakt regisseur Bram Jansen samen met Bright O. Richards Achttien, een voorstelling over de donkere kant van het achttiende verjaardagsfeest van gevluchte jonge mensen.

Je wordt achttien. Vanaf nu mag je alcohol drinken, autorijden en stemmen, én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Tenminste, zo ziet het er ongeveer uit voor een achttienjarige die in Nederland is geboren.

Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen is de feestvreugde beperkter. Dan zijn er grofweg twee opties: erkenning of illegaliteit. In beide gevallen sta je er alleen voor. Achttien zoomt in op een ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je achttien wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Geïnspireerd op de verhalen van jonge vluchtelingen, minder- én meerjarig, legaal én illegaal, maakt regisseur Bram Jansen samen met Bright O. Richards een voorstelling over de donkere kant van het achttiende verjaardagsfeest van gevluchte jonge mensen in Europa.

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Credits

regie Bram Jansen

Over

Bright O. Richards is acteur en schrijver. Hij vluchtte in 1993 uit de burgeroorlog in Liberia. Richards ging met een beurs van het UAF naar de theateracademie in Arnhem. Hij speelde daarna in diverse producties en gezelschappen, waaronder het Ro Theater.

Bram Jansen (1988) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met Kijken naar Julie, een eigenzinnige studie van Freule Julie van Strindberg. Daarnaast werkt hij als regisseur voor Theater Oberhausen (Duitsland), Toneelgroep Maastricht en Schauspielhaus Zürich (Zwitserland).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie