Filters

Toneel in het Parktheater

Weergave opties
 • Baba

  Willem Voogd & Evgenia Brendes
  vr 10 nov ’23

  In 1944 stapt de Russische oma van acteur Willem Voogd (o.a. bij het grote publiek bekend van Mees Kees en De proefkeuken) vanuit Odessa in de voormalige Sovjet-Unie op een Duitse trein naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland. 

 • De avond is ongemak

  Jip Smit & Imke Smit
  do 16 nov ’23

  Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, is voor het eerst in het theater te zien.

 • Wie de fuck is Alice

  de Theatertroep
  do 16 nov ’23

  In deze screwball comedy volgen we antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij. Ze wordt door haar halfzusje Lizzy vergezeld op een slapstick helletocht door hedendaags Nederland; een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

 • Wat mijn man niet weet

  Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser & Birgit Schuurman
  wo 22 nov ’23

  Een mysterieuze en spannende komedie met in de hoofdrollen Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman.

 • De komedie over een bankoverval

  Pretpakhuis
  do 23 nov ’23

  Dit is nog nooit eerder in de Nederlandse theaters vertoond. Acteurs die ondersteboven hun scène moeten spelen, draaikolken en filmische achtervolgingen. Klapbedden met een eigen leven. Een totaalbeleving waarbij je in ademnood komt van het lachen.

 • De Grote Gele Graafmachine

  Het Laagland | SALLY Dansgezelschap Maastricht
  zo 26 nov ’23

  Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Vier goed geoliede onderdelen doen altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt… 

 • De Ongeplukte Zusters

  Plien van Bennekom, Ilse Warringa, Rop Verheijen e.a.
  vr 1 dec ’23

  De Ongeplukte Zusters van Almere County is een oergeestige, gloednieuwe muzikale komedie, geschreven door Ilse Warringa, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen. Met de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa! 

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  vr 1 dec ’23

  Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar.

 • Multiversum – onlosmakelijk verbonden

  Gavin-Viano | Frascati Producties
  za 2 dec ’23

  ''Reality is what adults want, but fantasy is what they need.'' De grote broer van is een muzikale en beeldende voorstelling over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma. 

 • Alleen Familie

  Huub Stapel
  reprise
  do 7 dec ’23

  De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie.

 • Brabantse nachten zijn lang

  Margôt Ros
  reprise
  do 14 dec ’23
  -
  zo 17 dec ’23

  Een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Margôt Ros gaat voor: hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Feestvieren, maar dan met een brok in je keel.

 • What Ever Happened to Mr. Pete?

  Het Zuidelijk Toneel
  vr 15 dec ’23

  What Ever Happened to Mr. Pete is not your usual play. Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk?

 • Prima Facie

  Internationaal Theater Amsterdam
  wo 20 dec ’23
  -
  do 21 dec ’23

  Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. De snoeiharde monoloog, die furore maakte op West End en Broadway, is nu voor het eerst in het Nederlands te zien.

 • Zvizdal

  Berlin
  wo 10 jan ’24

  Tsjernobyl, 26 april 1986. Door het mislukken van een kernproef en de ontploffing van een reactor neemt het leven van de mensen in en rond de stad Pripyat een drastische wending. De mensen van zo’n 90 steden en dorpen in een straal van 30 kilometer rond de reactor worden geëvacueerd uit hun huizen om er niet meer weer te keren. 

 • Augustus: Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht | Theateralliantie
  vr 12 jan ’24
  -
  za 13 jan ’24

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.