Filters
Weergave opties
 • Een avond gezelligheid

  Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk
  wo 6 dec ’23

  Ze zijn vriendinnen voor het leven, maar stonden nog nooit met elkaar op een podium. Gelukkig komt daar deze winter verandering in. Lies en Aaf helpen je namelijk de donkere dagen door met een hartverwarmende theatervoorstelling. 

 • Alleen Familie

  Huub Stapel
  reprise
  do 7 dec ’23

  De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie.

 • Brabantse nachten zijn lang

  Margôt Ros
  reprise
  do 14 dec ’23
  -
  zo 17 dec ’23

  Een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Margôt Ros gaat voor: hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Feestvieren, maar dan met een brok in je keel.

 • What Ever Happened to Mr. Pete?

  Het Zuidelijk Toneel
  vr 15 dec ’23

  What Ever Happened to Mr. Pete is not your usual play. Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk?

 • Prima Facie

  Internationaal Theater Amsterdam
  wo 20 dec ’23
  en
  do 21 dec ’23

  Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. De snoeiharde monoloog, die furore maakte op West End en Broadway, is nu voor het eerst in het Nederlands te zien.

 • Zvizdal

  Berlin
  openingsvoorstelling Nieuwe Maan festival
  wo 10 jan ’24

  Tsjernobyl, 26 april 1986. Door het mislukken van een kernproef en de ontploffing van een reactor neemt het leven van de mensen in en rond de stad Pripyat een drastische wending. De mensen van zo’n 90 steden en dorpen in een straal van 30 kilometer rond de reactor worden geëvacueerd uit hun huizen om er niet meer weer te keren. 

 • Augustus: Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht | Theateralliantie
  vr 12 jan ’24
  en
  za 13 jan ’24

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok. 

 • Transit

  DeRonde/Deroo
  di 23 jan ’24

  Transit - fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival is een surreële, fysieke voorstelling over 'ertussenin' vastzitten. Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.

 • Verzoeknummer

  Golden Palace
  wo 24 jan ’24

  In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder toneelstuk waarin niet wordt gesproken: Wunschkonzert

 • Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

  Wunderbaum
  STROOM
  di 30 jan ’24

  Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. 

 • KRAAIJ & KROON

  Johnny Kraaijkamp & Soy Kroon
  wo 31 jan ’24

  Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon delen in deze komische voorstelling niet alleen hun persoonlijke ervaringen in verhalen, maar kruipen ook in de huid van vele anderen, 

 • A Case for the Existence of God

  Theater Rotterdam | Erik Whien
  do 1 feb ’24

  Erik Whien brengt een hartroerend verhaal over hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In A Case for the Existence of God van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee alleenstaande vaders ontstaan.

 • Maankoningin

  Club Lam
  wo 21 feb ’24

  Maria Theresia van Oostenrijk worstelt in haar huwelijk met de ‘Zonnekoning’, Lodewijk XIV, die vooral bezig is met zijn eigen balletspektakels en affaires. 

 • En ze leefden nog lang en gelukkig

  Het Zuidelijk Toneel | Stichting Nieuwe Helden
  do 22 feb ’24

  Wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten er over en doen van alles maar er verandert niets. Dit keer draaien we het om, op het podium staat een geweldig decor en een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een sprookje van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

 • Murder on The Oriënt Express

  Remko Vrijdag, Gerrie van der Klei, Frederik Brom e.a
  wo 28 feb ’24

  Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het Parktheater! 

van 3