Karin Jonkers

Je kunt me gerust een geheim vertellen

Matzer Theaterproducties
di 21 sep ’21 - di 6 sep ’22
Persoonlijke, muzikale, positieve en grappige voorstelling over dementie
di 21 sep ’21
-
di 6 sep ’22

Met Je kunt me gerust een geheim vertellen gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie.

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. 
Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek. 
In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms. 
En in een tijdmachine. Daar vinden ze elkaar. 
En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

In een persoonlijke, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling wordt de kant van een dementerende ouder en die van haar dochter belicht. Madeleine Matzer liet zich voor Je kunt me gerust een geheim vertellen inspireren door haar persoonlijke zoektocht, toen zij moest leren omgaan met de ziekte van haar eigen moeder.
Een voorstelling voor theaterliefhebbers, mantelzorgers, zorgprofessionals en iedereen die ooit met dementie in aanraking zal komen. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de dementerende moeder als die van de zoekende dochter.

Nagesprek
Na de voorstelling vindt een nagesprek plaats, met als thema: Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe? 

  • Blog van onze content-dirigent Loes Barkema: een hoopvol verhaal over dementie

Onze content-dirigent Loes Barkema was bij de tekstlezing van de voorstelling en schreef een blog: een hoopvol verhaal over dementie.

“Als je jezelf en je oordeel thuislaat, als je reageert vanuit het nu en als je de verbeelding toelaat, dan kun je prachtige ontmoetingen hebben. Zo kan deze ziekte ook een gezamenlijke reis zijn, en een hernieuwde kennismaking, intimiteit, contact, humor en mooie gesprekken opleveren.”

Madeleine Matzer

Credits

tekst & regie Madeleine Matzer / met dank aan Jibbe Willems / spel Juul Vrijdag 

Op 21 november jl. heeft er een interview met Madeleine Matzer gestaan in het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem.