De t#lksh*w voor jongeren met een hart voor kunst

Jong, wild & cultureel
wo 7 okt ’20 20:00 - 21:30
Stap uit je comfortzone!
wo 7 okt ’20
20:00 - 21:30
  • wo 7 okt ’20
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Grote kans dat jij als music manic, Youtuber, theaterdier, breakdancer, pure poëet, artist outside, vette filosoof via school of in je mega kostbare vrije tijd wel eens bij ‘jouw ding’ terecht bent gekomen. Dan kom je via ‘jouw art’ allemaal gelijkgestemden tegen. Leuk natuurlijk maar je zit ook in een enorme comfortzone.

Om ons heen zien we mensen allemaal toffe dingen doen. Al deze comfortzones doorbreken we graag eens door met elkaar te delen wat jongeren allemaal maken en doen. In een talkshow dus.  Een paar jongeren uit Eindhoven - die elkaar via via wel en niet kennen en bij CKE en Parktheater elkaar ontmoeten – leek het tof om een talkshow te beginnen. Een vermakelijke, leerzame en gezellige talkshow. Ze zetten hem zelf in elkaar, zodat het eens echt gaat over wat zij interessant vinden. Waar ze toffe getalenteerde mensen om zich heen verzamelen, die ‘hun ding’ laten zien of horen. 

Talk & Show
Je ziet een podium, met een decor in ‘homy sfeer’. Je praat onderling over dingen die je bezig houdt -dit keer over ‘de angst om vergeten te worden’. Je praat met gasten uit (de buurt van) Eindhoven die iets tofs maken, zoals een film, dans of vette muziek. Een podium is er natuurlijk niet alleen om te praten, je gaat live muziek, poëzie en spoken word horen en films zien. 

Ook worden changemakers uitgenodigd; mensen die echt iets kunnen veranderen voor jongeren in Nederland of Europa. Tijdens deze eerste editie komt bijvoorbeeld Leverne Nijman van de Nationale Jeugd Raad (NJR), die jongeren vertegenwoordigt in de Europese Unie. Helaas is deze gast verhinderd. Vervanger is Ryan Meyer, transgender, 18 jaar, uit Amsterdam. Hij heeft afgelopen week voor het eerst een fashion show in Milaan meegelopen voor het merk Valentino. Zijn levensverhaal hoor je tijdens de talkshow.

Dus samen uit je comfortzone! Inspiratie verzekerd. Dit is de eerste pilot-editie. Als jij komt en feedback geeft, dan kan er de volgende keer opnieuw een toffe show gemaakt worden.

Meedoen?
Wat de hosts gaaf lijkt, is dat je, ‘once@our show’, de volgende keer ook mee wilt doen als host of guest. Vond je de talkshow leuk, zoek jij graag de grenzen op, deel of show jij graag jouw inspirerende verhalen en avonturen in de kunst- en culturele scene? Join us, volg ons- doe mee! Mail naar talkshow@parktheater.nl.

  • Prijs inclusief drankje
  • CKE en Parktheater geven -als de twee podiumkunstinstellingen van Eindhoven- graag jongeren een stem. Samen maken ze zich hard voor het opzetten van nieuwe concepten, waar jongeren samen komen en hun interesses delen en talenten tonen. Zo kunnen jongeren ervaren dat ze in een stad wonen om trots op te zijn!
  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 

Credits

powered by CKE en Parktheater Eindhoven

Hosts


Brit
Hoi! Ik ben Brit, ik ben 17 jaar en zit momenteel in het laatste jaar van mijn middelbare school. Ik ben een echt podiumbeest en hou er van om mensen van allerlei plekken te leren kennen. Ik ben enthousiast, breed geïnteresseerd en als je me ergens wakker voor kunt maken, is het Fristi.

Hidde
Ik ben Hidde Thijssen, 16 jaartjes jong en ik heb een enorme passie voor muziek en alles wat met podium te maken heeft. Ik maak al zolang als ik weet muziek en ik speel al ruim tien jaar in het theater met stukken en het lijkt me geweldig om mijn passie met anderen te kunnen delen.

Fabian
Ik ben Fabian Thomasita, een 17-jarige krullenbol die houdt van muziek en een beetje humor. Het liefste maak ik er elke dag een feestje van, zowel op het podium als dj en entertainer, en buiten het podium als feestbeest en danser.  #partyanimal #happyvibes" Een lach op het gezicht is het beste wat er is!

Lotte
Ik ben Lotte Hendrickx, 19 jaar en mijn allergrootste passie is schrijven. Poëzie speelt al ruim tien jaar een prominente rol in mijn leven en nu wil ik er graag aan mee helpen om de kracht van woorden aan nog veel meer jongeren te laten zien.

Luna
Ik ben Luna en met 19 (en een beetje) de oudste van de groep. Ik ben een manusje-van-alles als het over kunst gaat, dol op theater, muziek, dans en woordkunst. Oudste van de groep =/= de meest serieuze of wijze, als ik iemand goed hard kan laten lachen ben ik op m'n gelukkigst. Ik ben wel behoorlijk chaotisch, wat voor de rest van het team vast heel fijn was tijdens de vergaderingen ;)