Memento Mori

Nineties Productions
wo 30 sep ’20 - do 1 okt ’20
Voorstelling online én live te zien
wo 30 sep ’20
-
do 1 okt ’20

Memento Mori gaat over afscheid nemen en is een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art.

Het jaar 2020 lijkt een mondiale memento mori te zijn. Daarom creëert theatercollectief Nineties een online-ritueel, waarin je wordt meegenomen naar het hiernamaals en terug. Memento Mori betekent 'gedenk te sterven' en staat voor de tijd waarin we nu leven: een tijd van loslaten en afscheid nemen.

De voorstelling is online te zien via Zoom en wordt tevens live in het Parktheater gespeeld in een greenscreen studio. Een klein aantal bezoekers kan de voorstelling ook live bijwonen.


Uit de pers


‘Zowel on- als offline kun je je met Memento Mori verliezen in een trip naar het hiernammals en terug’ (Volkskrant)
‘…Nineties toont aan ontzettend innovatief te kunnen zijn’ (de Cultuurvlogger)
‘Memento Mori is een prikkelende, meerduidige en contemplatieve ervaring – maar blijft tegelijkertijd het hele uur lang prettig om naar te kijken.’ (Theaterkrant)
'Een uur lang word je in een live-videoclip vol live-sampling en visuele effecten (met dank aan green screens), en met een elektronische live-soundtrack meegezogen op een intense trip richting hiernamaals.' (Eindhovens Dagblad)

  • Engels gesproken
  • Heb je een kaartje gekocht voor de online voorstelling, zorg dan dat je Zoom hebt geinstalleerd. De Zoomlink naar de voorstelling ontvang je op de dag van de voorstelling zelf (30 september). 
  • Excl. consumptie
  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek.

‘Bij Memento Mori zit het digitale publiek op de eerste rang’ ★★★★

NRC Handelsblad

Credits

makers/spelers Anne Maike Mertens, Floor Houwink ten Cate, Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek / eindregie Anne Maike Mertens / compositie Christiaan Verbeek / toneelbeeld & videocontent Julian Maiwald / video-ontwerp Karl Klomp / kostuumontwerp Esmée Thomassen / choreografie & coach Josephine van Rheenen