Lo Lie Taa

Het Zuidelijk Toneel en Festival Cement
De Parade gaat door...
zo 6 sep ’20 14:30 en 16:00
Kunnen volwassenen onbevangen kijken naar de begeerte van een kind?
zo 6 sep ’20
14:30 en 16:00

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het – destijds controversiële - boek beschrijft de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de volwassene. Wat gebeurt er als we dit perspectief omdraaien?

Wat gebeurt er als we kijken vanuit het kind, dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen? De makers van Lo Lie Taa lieten zich inspireren door hun jeugd en hun herinneringen aan de liefde. 

Marijn Graven (1984) maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen. Ze zijn zowel persoonlijk als universeel. Samen met haar acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen, bijgestaan door een breed scala aan historische figuren en fictieve personages. Deze Lo Lie Taa is een korte versie van de toneelvoorstelling die in december 2019 in het Parktheater te zien was.

  • Excl. consumptie
  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek.
  • In verband met de coronamaatregelen werken wij met een aangepaste zaalindeling. De zaal is ingedeeld in setjes van twee stoelen bij elkaar, met steeds 1,5 meter afstand ten opzichte van andere beschikbare plaatsen. Meer tickets is mogelijk, maar dan zit je niet als groep bij elkaar.

Credits

regie en vertaling Marijn Graven / tekst Nunzio Caponio / spel en vertaling Benno Veenstra