©Andreas Etter

Swan Lake

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama
do 26 nov ’20 - za 28 nov ’20
Kies online of live je eigen einde van dansklassieker
do 26 nov ’20
-
za 28 nov ’20

Wat gebeurt er als je het eigenzinnig en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni loslaat op de balletklassieker Het Zwanenmeer? Dan krijg je Swan Lake: een remix van de klassieker op drie locaties in het Parktheater.

Swan Lake is een voorstelling over onze behoefte om te ontsnappen in een perfecte sprookjeswereld en het gevaar om de realiteit uit het oog verliezen.

Online en live
De voorstelling wordt uitgevoerd in de vorm van een parallel lopend online- en offline-event. Als je live in het Parktheater aanwezig bent, loop je van scène naar scène en móet je onderweg keuzes maken die bepalend zijn voor het verloop van de avond. Maar ook als je online Swan Lake the game meemaakt, heeft dat invloed op de afloop van dit sprookje.

Black Swan
Iedereen heeft dus invloed en met invloed komt verantwoordelijkheid. Via de verantwoordelijkheid van het publiek bij Swan Lake willen de makers uitzoeken hoe we verder kunnen gaan na een crisis. 'Black swan' is een economische term voor een gebeurtenis die niet te voorspellen valt, maar die toch grote invloed heeft op een systeem. Hoe gaan we verder nu die 'zwarte zwaan' in de vorm van de corona- en de klimaatcrises het sprookje van ons democratisch en liberaal consumentenparadijs heeft opgeblazen? Beginnen we samen een nieuw verhaal?

Uit de pers
'Ogen en oren schieten dikwijls tekort, in die zin dat het publiek wordt overrompeld maar niet overladen' (Dagblad van het Noorden ★★★★)
'Deze innovatieve onlineomgeving voor multidisciplinaire performances is een slimme zet van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel.' (Volkskrant ★★★)
'Het is te prijzen dat Club Guy & Roni zich door de corona-crisis niet uit het veld heeft laten slaan en onvermoeibaar is doorgegaan met onder deze bizarre omstandigheden theater maken.' (Theaterkrant)

  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 
  • De voorstelling duurt één uur en vijftien minuten. Je gaat het Parktheater binnen via de laad & los, aan de achterkant van het gebouw (Le Sage ten Broeklaan), dus niet via de hoofdingang.  Je volgt in een groep lopend een route door het Parktheater (voor en achter de schermen) en bezoekt 3 verschillende ruimtes (Philipszaal, Hertog Jan Zaal en Kameleon). 
  • Een mondkapje dragen is verplicht tijdens de hele voorstelling (ook wanneer je zit)
  • Je kiest zelf een starttijd (via tickets), de voorstelling duurt in totaal 75 minuten
  • Luister hier naar Swan Lake – The Warm Up, een podcast-inleiding (Engelstalig) met een aantal dansers en regisseur Guy Weizman.
  • De horeca is gesloten.

Swan Lake the Game (online)
Beleef de online versie van deze hedendaagse dansvoorstelling met Swan Lake the Game. Dwaal samen met bezoekers van over de hele wereld door de virtuele Swan Lake werelden. Gecreëerd door digitale mastermind Halie. Jij bepaalt hoe het sprookje afloopt dat tegelijkertijd live in het theater speelt. Tickets voor Swan Lake the game zijn verkrijgbaar via clubguyandroni.nl/swanlake 

'In deze coronatijd is de Groningse Club Guy & Roni ook echt innovatief gebleken in digitale alternatieven' ★★★★

NRC Handelsblad

Credits

choreografie Roni Haver en Guy Weizman / cast Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Tatiana Matveeva, Tomoko Mukaiyama, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Camilo Chapela, Harold Luya, Sanne den Hartogh, Fedor Teunisse, Niels Meliefste, Jonathan Bonny, Enric Monfort, Poetic Disasters Club / componist Alexandre Kordzaia