Koen Hauser

Uit het hoofd

Loes Luca
vr 24 jun ’22 20:00 - 21:25
Over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca
vr 24 jun ’22
20:00 - 21:25
  • vr 24 jun ’22
    20:00 - 21:25
    Philipszaal

Uit Het Hoofd is een voorstelling over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Ze wordt bijgestaan door een jonge actrice die haar souffleuse speelt en daarom Oortje wordt genoemd.  

Er woont een kind met haar 22-jarige vader ‘waar iets mee is’ en haar 19-jarige moeder ‘die er ook niks aan kan doen’ op de achterkamer bij opoe in het naoorlogse Rotterdam. 

Toen het kind zes weken was, tekende haar vader een snor op haar gezicht, waar de familie erg om moest lachen. De baby dacht: oh, ze lachen. Dan is het al bepaald. Ik word artiest. Nou, vooruit dan maar.

In Uit Het Hoofd, een nieuw toneelstuk van Maria Goos, zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik, maar ze krijgt dat antwoord toch.

"Loes Luca vertelt in Uit het hoofd haar levensverhaal, in een sprankelende theatrale vorm" (de Volkskrant ★★★★)

"Schrijver Maria Goos laat Loes Luca in helder-komische dialogen inzoomen op haar jeugd en de band met haar ouders...mooie beschrijvingen…de actrices hebben een fijne chemie.' (NRC)

"Goos schrijft rake dialogen in sappig Rotterdams en Luca is een rasverteller. Oortje is een mooie rol van Kaatje Kooij...in tekst en regie (Aat Ceelen) wordt slim met de thematiek van verbeelding, toneelspel, leugentjes om bestwil en werkelijkheid gespeeld. Zo wordt de spanning opgebouwd."
(Theaterkrant)

  • Vrienden van het Parktheater bezoeken deze voorstelling voor een speciale prijs. Nog geen Vriend? Lees hier meer informatie
Alle toneelvoorstellingen bekijken?

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info