Dit heb je niet op school geleerd

The School of Life
di 1 feb ’22 20:30
College over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven
di 1 feb ’22
20:30
  • di 1 feb ’22
    20:30
    Philipszaal
    Geweest

Tijdens dit theatercollege van The School of Life ga je een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen.

Deze avond wordt het Parktheater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar deze verwachtingen vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en he komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks zelf bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter...

Twee docenten begeleiden de avond. Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur. Hij is zeven jaar verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is daarna als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam. Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.  

De voorstelling wordt gemaakt door The School of Life Amsterdam. The School of Life is opgericht door filosoof Alain de Botton en heeft vestigingen over de hele wereld. Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je een wijzer en mooier leven te leiden.