Wave

Another Kind of Blue
di 25 jan ’22 20:00 - 21:05
David Middendorp brengt bijzondere dans tussen mens en technologie
di 25 jan ’22
20:00 - 21:05
  • di 25 jan ’22
    20:00 - 21:05
    Hertog Jan Zaal

Choreograaf David Middendorp onderzoekt in de nieuwe voorstelling Wave welke rol techniek speelt in ons leven en hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt.

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal. Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie.

De vier choreografieën van David Middendorp waaruit Wave bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie. 

Another Kind of Blue is een innovatief dansgezelschap uit Den Haag en maakt onder leiding van choreograaf David Middendorp dansvoorstellingen waarin choreografie en technologie vanuit één artistiek concept samensmelten tot een geïntegreerd geheel. Dit resulteert in bijzondere en hybride werken die inspireren en uitdagen om te reflecteren op een door technologie beheerste wereld.

Uit de pers: 

"If five stars are what’s needed to make you go and see it, five stars it is." LONDONTHEATRE1.COM

Ten gevolge van de coronamaatregelen gaat deze voorstelling niet door. Mogelijk wordt deze verplaatst. Kaarthouders ontvangen bericht per e-mail. 

"Op creatieve en ingenieuze wijze weet David Middendorp een eenheid te maken van dans en technologie, zodat het onlosmakelijk aan elkaar is verbonden."

Dansmagazine

Wave bestaat uit de volgende choreografieën 

In Airman (2018) zien we een duet tussen mens en drones waarin de vorm van het menselijk bewustzijn wordt verkend. Gevolgd door het nieuwe stuk Frequentie & Frequentie² waarbij twee choreografieën samen een dansant tweeluik vormen waarin het belang van ritme en golflengte voor de mens wordt onderzocht. In 15 Minute Universe (2009) wordt een intrigerend verhaal verteld over de relativiteit van het begrip tijd en onze plaats in het geheel. Tot slot ontwikkelt David Middendorp een podiumversie van de virtual reality-voorstelling HandsON (2020) waarin de waarin handen en de taal die we met onze handen spreken centraal staan.

Bekijk hier het interview met David Middendorp over het maakproces en de techniek achter WAVE:

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen