Malou van Breevoort

Aanstalten

Paulien Cornelisse
verplaatst van 2 februari naar 9 juni 2022
do 9 jun ’22 20:00
Geestige taalkronkels en absurde humor
do 9 jun ’22
20:00

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk.

Taalkunstenaar en auteur van bestsellers als Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets, Paulien Cornelisse, komt met haar nieuwe show naar het Parktheater.
We leven in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 
Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 
'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

Voorgaande theatershows (o.a. Om mij moverende redenen) leverden lovende recencies op:

In haar nieuwe show laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen.” (Trouw ★★★★)

"Bij die schijnbaar banale onderwerpen is ze in haar naïviteit en onhandigheid een meesterlijk vertelster. Ze is onovertroffen als ze speelt met haar specialiteit: de taal en de modieuze woorden en begrippen die het Nederlands teisteren." (Algemeen Dagblad ★★★★)

Helaas kan de voorstelling binnen de huidige corona-maatregelen niet doorgaan op de oorspronkelijke datum en is verplaatst naar 9 juni.