De koning is dood; leve de koning!

Stedelingen
verplaatst van 14 & 15 december
di 10 mei ’22 - wo 11 mei ’22
Bijzondere voorstelling met spelers van Lunet en Carte Blanche
di 10 mei ’22
-
wo 11 mei ’22

Wat doe je met macht? Maakt het je gelukkig of word je eenzaam? Maakt het je een beest of een geliefde van het volk? Iedereen kan Koning spelen, maar kun je het ook zijn? 

De samenwerking tussen het Parktheater, Carte Blanche en Lunet krijgt een vervolg! Het resultaat is de voorstelling De Koning is dood, leve de koning gebaseerd op drie werken van Shakespeare; Richard III, Hendrik de Vijfde en King Lear. Een voorstelling over macht en onmacht, geluk, verdriet, hebzucht, afgunst, waanzin en liefde.  Deze thema’s zijn van alle tijden. 

Hoe je, zonder veel tekst, toch de kracht van de verhalen van Shakespeare kunt laten zien, heeft geleid tot een unieke interpretatie van het werk van misschien wel de beste toneelschrijver in de geschiedenis. De verhaallijnen en thema’s van Shakespeare staan centraal, maar de gebeurtenissen in de voorstelling stoelen op persoonlijke ervaringen van de spelers. Een wervelende aaneenschakeling van spel, zang en muziek neemt je mee in de levens van stadsgenoten en houdt regelmatig een spiegel voor. 

Over Stedelingen
Stedelingen is een samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Lunet, Carte Blanche en Parktheater Eindhoven. In deze samenwerking laten we zien dat de kracht van theater beperkingen overstijgt. De koning is dood, leve de koning is de tweede voorstelling van Stedelingen. De spelersgroep bestaat uit deelnemers van Lunet en spelers van Carte Blanche.

Tijdens de voorstellingsavonden zijn cliënten van Lunet ook actief als gastheer- en gastvrouw in het Parktheater.

Credits

Regie Stefan Jung Deelregie Liesbeth Reeser Regie-assistentie Irene Geurts, Johnny Mirer Muziek Bart van Dongen, Edward Capel Poëzie en zang  Ankie Keultjes

 

Met de voorstelling doen mee
Ad Stalpers, Corine Barbeau, David Meijer, Eddy Croes, Ewelina de Vries, Gerard Luijkenaar, Hannah Uffing, Harry Gagliardi, Ilona van Kessel, Ingmar van den Meerakker, Iris Drissen, Jan Willem Klink, Janice Jung, Janine van de Ven, Jasper van Cuyk, Jeroen van Grinsven, Joeri Foolen, Johnny Mirer, Joost Swinkels, Joost van Vugt, Judith Ansems, Juul van Grieken, Karin Valks, Katlijn Cox, Liesbeth Reeser, Lilia Scheerder, Marcel van Delft, Marianne Veenstra, Martijn Smulders, Melanie Meulendijk, Mieke Damhuis, Natanje Coolen, Paul Berk, Paul Gagliardi, Paula Bekkers, Peter van Loon, Rob Krikke, Roderick Prins, Ruud Smulders, Sam Senden, Stefan Jung, Thomas Janmaat, Wen Ye