za 18 jan ’20 11:00 - 16:00

Bewoners werken samen aan

een duurzame wereld
Elkaar inspireren, kennis delen en samen in gesprek, voeden de wortels van de stad
za 18 jan ’20
11:00 - 16:00

Wat wil je zijn, wie ben je, waar sta je voor? Waar liggen jouw ‘wortels’? Steeds meer wordt het antwoord op deze vragen gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s, ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelen).

Veel gemeenten maken beleid op basis van deze SDG’s en ook steeds meer bedrijven vertellen aan welke ontwikkelingsdoelen zij een bijdrage leveren. Maar het zijn juist actieve bewoners die met hun initiatieven dagelijks bijdragen aan een betere straat, wijk of stad.

Deze dag kom je te weten wat het belang is van de SDG’s, wordt duidelijk hoe je deze kunt verbinden aan jouw initiatief en krijgen actieve bewoners die hiermee al aan de slag zijn een podium. Professionals ontdekken hoe zij zich via gezamenlijke doelen kunnen verbinden aan bewonersinitiatieven. Zo ontstaat een basis voor gezamenlijke actie!


Kom ook!

Tijdens deze bijeenkomst krijgen bewonersinitiatieven een podium, kun je kennismaken met anderen die net als jij met dezelfde doelen bezig zijn, ontmoet je gelijkgestemden vanuit andere sectoren en worden verbindingen tussen partijen gelegd. Alles gericht op samenwerking om bij te dragen aan een betere wereld in 2030. Op zaterdag 18 januari 2020 nodigen wij jou uit om de handen ineen te slaan om samen dit grote doel te bereiken.

Aanmelden LSA-leden>>

Programma

Dialoogtafels
In samenwerking met Eindhoven in Dialoog faciliteren we een aantal belangrijke onderwerpen waar je zonder aanmelding kunt aanschuiven en jouw gedachten kunt delen.

Pitch plek op de vloer
Heb je ideeën voor jouw wijk of kun je wel wat versterking gebruiken voor jouw initiatief? Pitch ze ter plekke!

Stands/marktkraampjes
Door het Parktheater zullen kraampjes staan om te laten zien waar iemand mee bezig is op het gebied van de SDG, Laat je verrassen en neem een kijkje! 

Boom
Verbindingen worden niet alleen tijdens deze bijeenkomst gelegd. Laat je badge achter in onze boom en laat nieuwe samenwerkingen groeien.

Inspiratie
Een inspirerende spreker vertelt je alles over de SDG’s. Interactieve workshops en meer!

Het volledige programma zal de komende weken bekend gemaakt worden.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De SDG’s zijn zeventien doelen die bijdragen aan een prettigere en gezonde samenleving. Je kunt hierbij denken aan een buurtinitiatief wat ervoor zorgt dat de ouderen in de wijk zich minder eenzaam voelen (doel #3: goede gezondheid en welzijn), een bewonersgroep die een plan maakt voor het gezamenlijk gebruiken van zonnepanelen (doel #7: duurzame energie), of het aanleggen van een voedseltuin bij het buurthuis (doel #12: verantwoorde consumptie en productie).

Je merkt: alle doelen zijn direct of indirect verbonden aan het dagelijks leven. De SDG’s raken iedereen! En veel actieve bewoners, commons, maatschappelijke organisaties, bedrijven en andere professionals zijn hier (on)bewust elke dag mee bezig.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie