ma 16 mrt ’20 20:00
Bijgeboekt

KlimaatCollege: Hoe gaan we dit uitleggen

Jelmer Mommers
Is het te laat voor het klimaat?
ma 16 mrt ’20
20:00
  • ma 16 mrt ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Het staat op elke voorpagina, is hét politieke debat van nu en zorgt ervoor dat tienduizenden de straat op gaan. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van deze tijd.

Maar in het debat over de wereldwijde opwarming lijkt iedereen zijn eigen feiten te hebben, en zich in zijn eigen kamp terug te trekken. Hoe erg wordt het echt? En wat kunnen we doen? Tijdens deze avond brengt klimaatjournalist Jelmer Mommers de nuance én de hoop terug in het klimaatdebat.

Achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op een steeds warmere aarde schrijven we zelf. Volgens Mommers hebben we nog talloze opties om een veel betere toekomst te bouwen, en is het nooit ‘te laat’ om je aan te sluiten.

Na deze avond weet je hoe groot het probleem werkelijk is, én ben je voor altijd af van het idee dat jouw acties een druppel op een gloeiende plaat zijn. Jelmer Mommers is correspondent Klimaat & Energie bij De Correspondent en publiceerde in juni 2019 zijn boek Hoe gaan we dit uitleggen - Onze toekomst op een steeds warmere aarde.

  • Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie