Moon Saris
Reprise

Stallerhof

Afslag Eindhoven
wo 26 aug
-
za 5 sep

Na een volledig uitverkochte eerste reeks van Stallerhof vorig seizoen, zoekt Afslag Eindhoven opnieuw de buitenlucht bij de Genneper Hoeve in Eindhoven met de reprise van Stallerhof. Naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz.

Over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie
Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen. Seizoenen van weer en wind, van leven en dood. Niet de waan van de dag maar de wereld van de natuurwetten regeert.

Het ultieme doel is niet het individueel geluk; de bewoners zijn slechts een schakel in de tijd. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat zijn achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid. Wanneer de seizoenarbeider Sjef op het erf verschijnt raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof
 gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen.

Eten op locatie
Voorafgaand aan de voorstelling serveert de Genneper Hoeve een biologische boerenmaaltijd. Boek een 2-gangen diner, inclusief koffie of thee achteraf, op de bijzondere boerderij in het hart van Eindhoven. Inge’s Eettafel verzorgt de maaltijd en bereid van biologische seizoensproducten van de Genneper Hoeve een heerlijk streekgerecht. In verband met de beschikbaarheid van ingrediënten, verschilt het menu iedere dag. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij! Boek het diner direct bij het bestellen van je kaarten. Bij mooi weer is het diner buiten, bij regen verplaatsen we het diner naar binnen. 
 

  • Locatie: Genneper Hoeve (Tongelreeppad 1) in Eindhoven (te voet en per fiets bereikbaar). Voorstelling speelt binnen in de stal op het terrein van de Genneper Hoeve. 
  • Parkeren bij het IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier staat de looproute op borden aangegeven. Of met het openbaar vervoer: bushalte 'Zwemcentrum Tongelreep' of bushalte 'Boutenslaan'.
  • Er zijn geen rolstoelplaaten beschikbaar bij deze voorstelling, bezoekers moeten een trapje op en af kunnen lopen.

‘De transformatie van ronddolend kind in het vuil van de stal naar iets engelachtigs is onweerstaanbaar knap. Een portret van trots.’ ★★★★

NRC

Credits

Concept & regie: Yvonne van Beukering
Tekst: Franz Xaver Kroetz
Met: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting
Muziek: Woody Veneman

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie