©Jan Ploeg

Lezing

Jan en Sanne Terlouw
ma 4 nov
19:30

In 2019 staat duurzaamheid centraal in de grootste leescampagne van Nederland, Nederland Leest. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. 

Jan Terlouw haakt hier tijdens deze lezing in Bibliotheek Eindhoven op in. Terlouw is vooral bekend door zijn jeugdboeken en politieke carrière. Hij schreef onder andere Koning van Katoren, Oorlogswinter en Gevangenis met een open deur. Als bètawetenschapper werd hij gezien als autoriteit op het gebied van technologie en milieu en hij hield zich hier zowel in de politiek als in zijn boeken voornamelijk mee bezig.

Zijn politieke interesse schijnt namelijk vaak door in zijn boeken. Zij stellen meestal eigentijdse problemen aan de orde, zoals het milieu, de politiek of de geschiedenis. Hij laat zien dat aan deze onderwerpen meer kanten zitten, dat je problemen van alle kanten moet bekijken voor je een beslissing neemt.

Na Terlouws pensionering heeft de creatieve samenwerking met zijn dochter Sanne, neerlandica en schrijfster, een vlucht gekregen. Dit resulteerde in de zesdelige misdaadserie Reders & Reders en in maart verscheen hun nieuwste boek De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde. Hier zal op deze avond ook aandacht aan besteed worden.

  • In de pauze is er de mogelijkheid om je boeken te laten signeren
  • Deze lezing is een samenwerking tussen Bibliotheek Eindhoven en Parktheater Eindhoven. 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie