Dichtbij Matki

WILDPARK / Monika Kowalewska
do 30 mei
-
zo 2 jun
 • do 30 mei
  19:30 - 20:15
  Pand P Grote Zaal
  Geweest
 • vr 31 mei
  19:30 - 20:15
  Pand P Grote Zaal
  Geweest
 • zo 2 jun
  16:00 - 16:45
  Pand P Grote Zaal
  Geweest

"In Nederland krijg je een spiksplinternieuwe kamer, met alles erop en eraan.” Jan, van de vleesfabriek, uit een land zo klein dat ik het eerst niet eens op de kaart kon vinden, had nog veel meer gezegd. En mijn moeder had alles geloofd.
En mij werd niks gevraagd.

Een 12 jarig meisje verhuist met haar moeder en haar hamster van Polen naar Nederland. Vanaf dan is niets meer hetzelfde. De taal niet. De mensen niet. En zeker de soaps op televisie niet. Ze verlangt ernaar om zo te worden als de Nederlanders. Ze loopt, kijkt, praat, eet, feest, zoent, fietst als zij.
En dan, zomaar op een dag, arriveren de andere Polen. Met muziek en een taal die klinkt als vroeger. Hoe Nederlands of Pools blijkt ze dan werkelijk te zijn?

Een licht autobiografische, ontroerende en muzikale voorstelling over verlangen naar het hebben van een thuis. 


Dichtbij Matk
i is geïnspireerd op gesprekken tussen regisseur Monika Kowalewska en schrijver Peter Dictus. Samen namen zij haar geschiedenis losjes als uitgangspunt voor een voorstelling over identiteit en loyaliteit. Hoe het leven die dingen steeds verschuift.

 

 • Dichtbij Matki is de afstudeervoorstelling van Monika Kowalewska aan de Fontys Academie voor Theater, en een coproductie van jeugtheaterplatform Wildpark en Bureau Pees. 
 • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
 • Leeftijd 11+ 
 • 30 mei première
 • excl. consumptie

 

Credits

Regie: Monika Kowalewska
Tekst: Peter Dictus, Monika Kowalewska, Margo Verhoeven
Met: Margo Verhoeven, Malgorzata Kowalewska
Muziek: Yori Olijslagers
Licht: Marcel Bruinshoofd
Regieadvies: Annemiek Nienhuis, Martijn Bouwman
Decoradvies: Sanne Danz
Met dank aan: Cracovia Eindhoven, Theaterfestival Boulevard, Stichting Poolse school Tilburg.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie