©Noortje Stortelder
Try out

Funny Soft Happy & The Opposite

Connor Schumacher
do 19 sep
20:30
  • do 19 sep
    20:30
    Pand P Grote Zaal

Geïnspireerd door de musicals van Bob Fosse, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren 80 bieden zes dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. 
 

Je ultieme fantasie wordt werkelijkheid in Funny, Soft, Happy & The Opposite: het leven als een jazzmusicaldanservaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt.

Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan. Hoe verhouden wij individuen ons tot elkaar in zo’n wereld? Of tot de groep? Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren ’80, bieden zes uiteenlopende dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. Sluit je aan: voel je vrij om je haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen. 

 

Connor Schumacher is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019, een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

 

Onderdeel van:
International

“Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn.”

Krisztina de Châtel

Over Connor Schumacher

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2018-2019 toert hij met zijn avondvullende voorstelling THREESOME langs de Nederlandse theaters.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie