za 11 jan ’20 20:30

Slapstick Saturday: Safety Last

Nederlands Silent Film Festival
Film en begeleidende muziek
za 11 jan ’20
20:30

De Slapstick Saturday van het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) is het jaarlijkse hoogtepunt van het Silent Film Festival. Een eerbetoon aan de meesterwerken van de grootste comedysterren uit de tijd van de silent film, geschikt voor alle leeftijden.

De Slapstick Saturday van het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) verhuist van Pand P naar de Philipszaal van het Parktheater. 

De hoofdfilm van de avond is Safety Last (1923) van Harold Lloyd, wiens films destijds op gelijke hoogte stonden als die van Charlie Chaplin. Deze klassieker - met het iconische beeld van Lloyd, hangend aan de klok aan de gevel van een hoog gebouw - wordt voorafgegaan door twee andere korte komedies, en live muzikaal begeleid door het NSFF Ensemble onder leiding van Daan van den Hurk.

Het festival biedt nog meer. Het grootste Silent Film Festival van Nederland vertoont vier dagen lang klassieke silent films van vóor 1930 mét live muzikale begeleiding van gerenommeerde silent filmmusici, zoals dat honderd jaar geleden gewoon was. Van comedy tot drama, romantiek tot avontuur, alle genres zijn vertegenwoordigd. Deze programma's vinden plaats van 9 t/m 12 januari 2020 in Pand P.

Credits

Safety Last (1923)
regie Fred C. Newmayer, Sam Taylor / cast Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother / muziek Daan van den Hurk

Over de film

Wanneer de baas van het warenhuis waar Harold werkt een beloning uitlooft voor wie een goede publiciteitsstunt kan bedenken, komt Harold met een voorstel: zijn beste vriend, als een ‘human fly’, tegen het gebouw op te laten klimmen.

Maar op het moment suprême wordt de vriend ontdekt door een agent die het al eerder op hem gemunt had. “Klim jij vast de eerste verdieping, dan los ik je daarna af” fluistert hij Harold toe, terwijl hij, met de politie op zijn hielen, het gebouw vast in rent. Dapper begint Harold vast met klimmen, maar de aflossing komt maar niet… 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie