Busreis naar de Ruhrtriennale

zo 25 aug ’19 12:00
Ga mee met een onvergetelijke dagtrip naar de Ruhrtriennale
zo 25 aug ’19
12:00
  • zo 25 aug ’19
    12:00

Ga mee met een onvergetelijke dagtrip. Parktheater Eindhoven biedt in samenwerking met Zuiderlucht een bijzondere busreis aan naar het internationale kunstenfestival de Ruhrtriennale in het Duitse Ruhrgebied. De voormalige energie- en industriehallen uit het mijnwerkersverleden van de regio vormen het imposante decor voor muziektheater, dans, beeldende kunst, opera en concerten.

Voor het decor van de indrukwekkende Jahrhunderthalle in Bochum onderzoekt regisseur Heiner Goebbels in zijn voorstelling Everything that happened and would happen met een internationale cast van dansers en musici de destructieve geschiedenis van Europa. Voor deze grootschalige multimediale installatie gebruikt de regisseur onder andere Patrik Ouředník’s tekst Europeana en beelden van het nieuwsprogramma Euronews.

Heiner Goebbels was van 2012 tot 2014 intendant van de Ruhrtriennale waar hij onder andere de veelbesproken voorstelling De Materie met muziek van Louis Andriessen ensceneerde. Voorafgaand aan de voorstelling bezoeken we de multimedia-installatie Mixing Plant van Tony Cokes op het terrein van de Zeche Zollverein, een kolenmijn en industriecomplex in Essen dat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Nu zijn hier het Ruhrmuseum en het Red Dot Design Museum gevestigd.
 

  • Deze dagtrip wordt georganiseerd door cultureel maandblad Zuiderlucht 
  • Vertrek en terugkomst in Eindhoven: 12.00 – 01.00 uur (indicatie)
  • Prijs inclusief busvervoer, toegang tot de voorstelling en de installatie, diner en Nederlandstalige begeleiding 
  • Vertrekgarantie vanaf 35 personen

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info