Busreis naar de Ruhrtriennale

zo 25 aug
12:00
  • zo 25 aug
    12:00
    Elders

Ga mee met een onvergetelijke dagtrip. Parktheater Eindhoven biedt in samenwerking met Zuiderlucht een bijzondere busreis aan naar het internationale kunstenfestival de Ruhrtriennale in het Duitse Ruhrgebied. De voormalige energie- en industriehallen uit het mijnwerkersverleden van de regio vormen het imposante decor voor muziektheater, dans, beeldende kunst, opera en concerten.

Voor het decor van de indrukwekkende Jahrhunderthalle in Bochum onderzoekt regisseur Heiner Goebbels in zijn voorstelling Everything that happened and would happen met een internationale cast van dansers en musici de destructieve geschiedenis van Europa. Voor deze grootschalige multimediale installatie gebruikt de regisseur onder andere Patrik OuĊ™edník’s tekst Europeana en beelden van het nieuwsprogramma Euronews.

Heiner Goebbels was van 2012 tot 2014 intendant van de Ruhrtriennale waar hij onder andere de veelbesproken voorstelling De Materie met muziek van Louis Andriessen ensceneerde. Voorafgaand aan de voorstelling bezoeken we de multimedia-installatie Mixing Plant van Tony Cokes op het terrein van de Zeche Zollverein, een kolenmijn en industriecomplex in Essen dat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Nu zijn hier het Ruhrmuseum en het Red Dot Design Museum gevestigd.
 

  • Deze dagtrip wordt georganiseerd door cultureel maandblad Zuiderlucht 
  • Vertrek en terugkomst in Eindhoven: 12.00 – 01.00 uur (indicatie)
  • Prijs inclusief busvervoer, toegang tot de voorstelling en de installatie, diner en Nederlandstalige begeleiding 
  • Vertrekgarantie vanaf 35 personen
Onderdeel van:
International
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie