©Stephan Vanfleteren
za 23 mei ’20 20:00
Met Engelse boventiteling

The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht
Beroemde roman van F. Scott Fitzgerald komt tot leven op het toneel
za 23 mei ’20
20:00

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby naar de wereldberoemde en veelvuldig verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald.

In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. Maar er blijkt een grens te zijn aan de maakbaarheid van het leven.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen bij Toneelgroep Maastricht zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

  • De voorstelling heeft Engelse boventiteling

Gratis inleiding 19.00 u

Credits

met Jeroen van Koningsbrugge, Kimberley Agyarko, Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort / tekst F. Scott Fitzgerald / bewerking Jibbe Willems / regie Servé Hermans

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie