©Rahi Rezvani
di 19 mei ’20 20:00

Schmetterling

Nederlands Dans Theater
Afscheid van Paul Lightfoot
di 19 mei ’20
20:00

Nederlands Dans Theater 1 (NDT1) sluit het jubileumseizoen en Paul Lightfoots periode als artistiek directeur af met Schmetterling. Net als een vlinder symboliseert deze avond het eeuwige proces van transformatie; één van de meest essentiële kwaliteiten van het Nederlands Dans Theater.

Schmetterling (2010) van het choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Het werk is gezet op muziek van de indie rock band Magnetic Fields en de componist Max Richter.

Daarnaast een nieuw werk van het choreografenpaar. Tenslotte staat een choreografie van Damien Jalet op het programma, een nieuw creatief gezicht voor NDT. De veelgeprezen werken van de Belgisch-Franse Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch en zetten aan tot denken.

  • Gastvrouw/heer De Lange Tafel: Hannie en Léon

Gratis inleiding om 19.15 uur

Onderdeel van
De Lange Tafel

Programma

Wereldpremière - Damien Jalet
Wereldpremière - Sol León & Paul Lightfoot
Schmetterling - Sol León & Paul Lightfoot 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie