©Martin Dijkstra

Proefles met Joël

Joël Broekaert
Dutch Happiness Week
di 22 mrt ’22 20:30 - 21:40
Interactief, zintuigelijk en smaakvol theatercollege
di 22 mrt ’22
20:30 - 21:40
  • di 22 mrt ’22
    20:30 - 21:40
    Philipszaal
    Geweest

Na vanavond ken je het verschil tussen smaak en aroma, weet je waarom je nooit meer op chocolade moet kauwen en waarom vet eten zo lekker is. Maar vooral heb je verrassende nieuwe smaken geproefd, leuke proefjes gedaan. En is  proeven nooit meer hetzelfde.

Culinair journalist Joël Broekaert neemt je mee op reis langs de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven. Iedereen krijgt een proefbox (glutenvrij) met ingrediënten, waarmee je een aantal smaakexperimenten doet. 

Een eenvoudig theatercollege wordt zo een zintuigelijke en vooral smaakvolle ervaring. Na vanavond ken je het verschil tussen smaak en aroma. Maar weet je ook waarom je nooit meer op chocolade moet kauwen en waarom vet eten zo lekker is.

Over Joël Broekaert


Joël Broekaert is restaurantrecensent voor NRC en culinair columnist voor Vrij Nederland. Ook maakt Joël zijn eigen tv-programma De vijf smaken van Joël waarin hij de wereld afreist om alles te weten te komen over de vijf basissmaken die mensen kunnen proeven. Daarnaast was hij regelmatig te zien in actualiteitenprogramma’s zoals Pauw en DWDD.