©Stephan Vanfleteren
do 23 apr ’20 20:30

Jungfrau

Toneelgroep Maastricht
Mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans
do 23 apr ’20
20:30

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Onder de paraplu van Toneelgroep Maastricht presenteert het duo nu een onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans. 

Het tweetal zit vast in een hooggebergte, hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker.
Natuurlijk nemen de twee mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken; er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op.
Jungfrau is een fysieke krachtmeting tot aan de pijngrens, soms tot aan het toelaatbare.

Beide theatergrootheden hebben in de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht gespeeld: Wim Opbrouck speelde de hoofdrol in La Superba en Wilfried de Jong speelde de nar in King Lear.

Gratis inleiding 19.30 uur 

Credits

concept & spel Wilfried de Jong en Wim Opbrouck

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie