©Stephen Shropshire & Søren Meisner
wo 22 apr ’20 20:30

About Miss Julie

Stephen Shropshire
Thema’s die nog steeds doorklinken in de samenleving
wo 22 apr ’20
20:30

“(Shropshire’s) poëtische dansstijl, die inventief maar nergens geknutseld is (…) komt tot een voorlopig hoogtepunt in About Miss Julie”, schreef dagblad Trouw.  

©Stephen Shropshire & Søren Meisner

Al jaren ontvangt de in Nederland woonachtige Amerikaanse choreograaf Stephen Shropshire internationale erkenning voor zijn choreografieën. Werk dat zowel esthetisch harmonieus als intellectueel uitdagend is. Dit seizoen keert Shropshire terug in Parktheater Eindhoven met een adembenemende bewerking van August Strindbergs tragedie Miss Julie. Een fel betoog over klasse, seksuele politiek en ongelijkheden. Thema’s die vandaag de dag nog doorklinken in de samenleving.

Uit de pers:

"Een suggestieve, geladen voorstelling" (de Volkskrant★★★★)

"Een ingehouden, sterke choreografie" (NRC ★★★★)

"Een wonderbaarlijke concreetheid dwars door de klassieke gebaren heen....zal ik niet licht vergeten" (Theaterkrant ★★★)

Onderdeel van
Ontdek dans

Credits

productie Stephen Shropshire, Danish Dance Theater, Holland Dance Festival / muziek Maria Hulthén Birkeland, Per Gudmundson, Erik 'Kicken' Ingels & Ingrid Ingels, Kirsten Bråten Berg

Over


Stephen Shropshire (1972) begint zijn carrière aan de Julliard School in New York. Daarnaast behaalde hij zijn Master in Arts and Heritage aan de Universiteit van Maastricht. In 1992 maakt hij zijn debuut als choreograaf. 

In 1999 kwam Shropshire naar Nederland om te dansen bij NND/Galili Dance. In zijn tijd als danser maakte hij acht choreografieën voor het gezelschap waaronder Piper’s Progress, dit werk won de Grand Prize en de Public’s Prize op de 8e International Choreographic Competition Tendances in Luxemburg. Zijn werk Sugarwater werd 1 van de 10 danssuccessen van 2008 genoemd door de London Telegraph. Van 2009 tot 2012 was Shropshire artistiek directeur van NDD.  Als freelance choreograaf heeft hij werken gemaakt voor o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Holland Dance Festival, Dansgroep Krisztina de Châtel en SALLY Dansgezelschap Maastricht. 

Inmiddels maakt hij al jaren internationaal furore met zijn atletische en expressieve danstaal en zijn kritische visie op de huidige maatschappij. De choreografieën van Stephen Shropshire worden internationaal hoog gewaardeerd vanwege hun muzikale sensibiliteit en atletische, virtuoze bewegingstaal. In oktober 2017 won hij de Speciale Prijs van het Dansersfonds ‘79 voor de “consequente esthetische harmonie in zijn werk en de hechte relatie met de gekozen muziek.”  

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie