©Anne van Zantwijk
do 9 apr ’20 20:30

De Laatste Dichters

Urban Myth
Over het vinden van jezelf via woord en muziek
do 9 apr ’20
20:30
  • do 9 apr ’20
    20:30
    Philipszaal

Eind jaren 60. Drie zwarte mannen bestrijden via poëzie en muziek een generaties-oud negatief zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van hiphop en de inspiratie voor vele generaties rappers. 

Met Christine Ottens gelijknamige boek losjes in één hand en actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar hiphop heeft opgeleverd. Niet alleen in Amerika maar ook hier in Nederland. Spannend en scherp, met vette beats en funky grooves. De Laatste Dichters is een opwindende muziektheaterervaring over revolutie, rap en culturele identiteit. Over het vinden van jezelf via woord en muziek.

Credits

regie en script Jörgen Tjon A Fong / cast Birgit Schuurman, Cees Geel, Tarikh Janssen, Uriah Havertong / muziek Pink Oculus / co-producent Internationaal Theater Amsterdam

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie