©Pieter Henket
wo 8 apr ’20 20:00

Icoon

Introdans
Hommage aan de befaamde choreografe Lucinda Childs
wo 8 apr ’20
20:00
  • wo 8 apr ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Lucinda Childs is een van de iconische grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek. Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de koningin van de minimal dance met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. 

De band tussen Childs en Introdans is een bijzondere: Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. In de hommagevoorstelling Icoon ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag, vijf parels op het programma: KilarCanto OstinatoConcertoChairman Dances en Petricor.

 

Gratis inleiding 19.15 uur

Programma

Kilar
Een ingenieuze interactie met het Piano Concerto van (film)componist Wojciech. Childs’ bewegingstaal imponeert door de sprankelende, abstracte, pure danspatronen die haar handelsmerk zijn.

Canto Ostinato
De choreografie kenmerkt zich door een bedrieglijke eenvoud: simpele looppassen, lage sprongetjes, strakke formaties. Maar schijn bedriegt.

Concerto
In continu wisselende formaties jaagt Childs de acht dansers over het toneel, op de voortstuwende muziek van Henryk Mikołaj Górecki.

Chairman Dances
In deze choreografie – onderdeel van de veel bejubelde opera Nixon in China – gaan de dansers een bruisend, fascinerend spel aan met de swingende muziek van minimalist Adams.

Petricor
Childs liet zich voor haar nieuwste choreografie inspireren door de gelijknamige compositie van Ludovico Einaudi, bekend van onder meer zijn muziek voor de Franse filmhit Intouchables

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie