©Florian Joahn
di 24 mrt ’20 20:00

Unboxing Ballet 2

Junior Company van Het Nationale Ballet
Ze zijn jong, talentvol, virtuoos en veelzijdig
di 24 mrt ’20
20:00

Ze zijn jong, talentvol, virtuoos en veelzijdig: de dansers van Junior Company van het Nationale Ballet.  

Na hun grote succes van Unboxing Ballet afgelopen theaterseizoen, brengt de Junior Company een vervolg met Unboxing Ballet 2. De dansers maken in deze nieuwe voorstelling een reis door de balletgeschiedenis en dansen werk van toonaangevende choreografen, zoals Hans van Manen.

Van hem staat het onvolprezen In and Out op het programma. Een “regelrechte voltreffer”, aldus de danspers. Unboxing Ballet 2 combineert het klassieke, eeuwig mooie negentiende-eeuwse balleterfgoed, hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet en opwindende nieuwe creaties. Een aanrader voor nieuwe balletbezoekers én voor diehard dansliefhebbers. 

De Junior Company van Het Nationale Ballet werd in 2013 opgericht, om een ‘brug te slaan’ tussen opleiding en beroepspraktijk. Het succes van het jongerengezelschap is inmiddels waarschijnlijk nog groter dan de oprichters ooit hadden kunnen vermoeden. De groep is internationaal veelgevraagd en honderden dansers van over de hele wereld melden zich jaarlijks aan voor de audities van de Junior Company, in de hoop een plek binnen het gezelschap te bemachtigen. 

"Junior Company is onwaarschijnlijk goed - het raakt me elk jaar opnieuw om te zien hoe getalenteerd en vooral hoe gedisciplineerd deze jonge mensen zijn"

Britt, bezoeker Unboxing Ballet vorig theaterseizoen
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie