Vietnam

Homemade Productions
ma 16 mrt ’20 20:00 - 22:10
Muzikale voorstelling over een gezin dat Vietnam ontvlucht
ma 16 mrt ’20
20:00 - 22:10
  • ma 16 mrt ’20
    20:00 - 22:10
    Philipszaal
    Geweest

Tien jaar na het vertrek van de Amerikanen is het leven in het communistische Vietnam ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering zijn aan de orde van de dag. De vader van Minh bouwt een boot en besluit om met zijn vrouw en negen kinderen het land te ontvluchten. 

Dagenlang reizen ze door drassig land om uiteindelijk de zee te bereiken. Een zee waarin de lijken drijven van mensen die geprobeerd hadden te vluchten. Ze wagen het er toch op. Na een barre tocht pikt een Nederlands koopvaardijschip ze op. Een schip dat de uitdrukkelijke opdracht had géén bootvluchtelingen mee te nemen…

Vietnam is een theatrale en muzikale bewerking van het boek Vietnam Uitgevlucht dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis. Een reconstructie van een ijzingwekkende en hoopgevende geschiedenis over de zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid.

Deze voorstelling is verplaatst van de Hertog Jan Zaal naar de Philipszaal. De voorstelling heeft nu een vrije plaatskeuze. Gekochte kaarten blijven geldig, maar de rij- en stoelnummers op het ticket zijn niet meer van toepassing. Bezoekers met reeds gekochte kaarten worden hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. 

Credits

met David van den Tempel, Robin van den Heuvel, Anne Fleur du Pré e.a. / regie en script Dick van den Heuvel