©Milena Twiehaus

60

Amos Ben-Tal / OFFprojects i.c.m. ICK Amsterdam
vr 13 mrt ’20 20:30 en 20:30
Beweging, geluid, licht en woorden ontrafelen het begrip tijd
vr 13 mrt ’20
20:30 en 20:30

60 neemt je mee in een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. Beweging, geluid, licht en woorden trekken het begrip vakkundig uit elkaar.  

In 60 neemt choreograaf Amos Ben-Tal het je mee in een hypnotiserende ervaring over de sociale en persoonlijke beleving van tijd. Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de fantastische dansers het begrip vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van zestig minuten deel je momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen. Een voorstelling waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater. Choreograaf en componist Amos Ben-Tal staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringen. Nu bundelt het gezelschap zijn krachten met de dansers van ICK Amsterdam. Dit Amsterdamse gezelschap onder leiding van Emio Greco & Pieter C. Scholten is een platform voor hedendaagse dans dat internationale dansvoorstellingen maakt. Het gezelschap werkt veelvuldig samen met gastkunstenaars en ontplooit tal van research- en educatieve projecten.

  • De voorstelling van 13 maart 2020 is vanwege het Coronavirus verplaatst naar 16 april 2020

"In de voorstelling van Amos Ben Tal (60, over het concept tijd) maken vooral de uitstekende dansers indruk"

NRC Handelsblad

Credits

Concept OFFprojects / Choreografie, muziek en gedicht Amos Ben-Tal / Artistiek advies Yvan Dubreuil /Dansers Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Arad Inbar, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus / Productie OFFprojects en ICK Amsterdam / Co-productie Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg /Financieel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21

Over


Amos Ben-Tal (1979) werd geboren in Israël, kreeg zijn dansopleiding in Canada, danste negen jaar bij het Nederlands Dans Theater en maakte daar zijn eerste choreografie. Hij werkt al lang samen met Korzo. In OFFprojects nam hij ex-NDT-dansers op.