©Krista van der Niet
di 10 mrt ’20 20:30 - 22:30

De Rattenvanger

Toneelgroep Oostpool
Explosieve remake van bekend sprookje
di 10 mrt ’20
20:30 - 22:30
  • di 10 mrt ’20
    20:30 - 22:30
    Philipszaal

Sarah Moermans en Joachim Robbrecht geven in de theaterreeks What’s in a Fairytale?! achterhaalde sprookjes een tweede leven. Nu is het tijd voor een explosieve remake van De Rattenvanger.  Voor iedereen die ouders heeft....of kinderen. 

De rattenvanger heeft een grootscheepse kinderbevrijdingsactie op touw gezet. Wees getuige van de verdediging van drie perspectieven op dit verhaal: die van de ietwat vreemde rattenvanger (“Jullie verpesten jullie kinderen!”), die van de boze achterblijvende vaders (“Blijf met je poten van onze kinderen af!”) en die van de eigenwijze kinderen (“We don’t need your fucking education!”).

Een pijnlijk herkenbaar verhaal over kinderen die geleerd hebben dat zíj het middelpunt van de wereld zijn. Over een bizarre kinder-kidnap en de vraag of kinderen soms niet beter af zijn zonder al die opvoedmethodes. Maatschappijsatire in haar meest zuivere vorm.


Uit de pers


"Lollige acteurs in statische 'Rattenvanger'" ( NRC ★★★)
"Ratten als metafoor voor het klimaatprobleem" ( Trouw ★★★)

Gratis inleiding 19.30 uur 

Credits

tekst Joachim Robbrecht / regie Sarah Moeremans / spel Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Louis van der Waal, Sylvia Poorta, Wessel Schrik / spel kinderen Aletta Frederiks, Ana Elsenberg, Julia Bosboom, Julie Rodgers, Kee Berger, Laure Huisman, Lena Claassen, Luna Petrovic, Maksim Feliks Milosavljevic, Marinus Hondeveld, Morris Hament, Noa van Gils, Wout Benner

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie