©Kurt van der Elst
wo 4 mrt ’20 20:30

Heimat 3, how to build a home

De NWE Tijd
Een vindingrijke en hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid
wo 4 mrt ’20
20:30
  • wo 4 mrt ’20
    20:30
    Philipszaal

In november 2016 plaatste de Britse James Wood een reactie onder een YouTube-filmpje met de titel to build a home, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Hij schreef in die reactie dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd.

Deze vriend had hem nog geprobeerd te bellen, maar hij had zijn telefoon niet opgenomen, omdat hij op de Playstation zat te spelen. Daarop voelde hij zich zo schuldig en verdrietig. En zo eenzaam. Niemand reageerde daarop. Pas toen hij een jaar later zijn bericht aanpaste en schreef dat het nog steeds niet goed met hem ging, stuurden plots honderden mensen hem een reactie.

De NWE Tijd zocht hem op. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom juist het liedje to build a home? Met deze vragen doet De NWE Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood en voor iedereen die een beetje op hem lijkt.


 

Onderdeel van
Ontroerend Goed

Credits

van en met Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis e.a. / muziek Harald Austbø / dramaturgie  Tobias Kokkelmans

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie