©Henk Bleeker
vr 28 feb ’20 20:00

Opera Melancholica

OPERA2DAY & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam
Welkom in het anatomisch theater van de psyche
vr 28 feb ’20
20:00
  • vr 28 feb ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Via filmische minimal music van Philip Glass en een verhaal van Master of the Macabre Edgar Allan Poe ervaar je in deze moderne opera fantastische live-visioenen en huiveringwekkende wanen.

OPERA2DAY en het New European Ensemble verwelkomen je in het anatomisch theater van de psyche. Via filmische minimal music van Philip Glass en een verhaal van Master of the Macabre Edgar Allan Poe ervaar je fantastische live-visioenen en huiveringwekkende wanen.

Centraal staat de Nederlandse première van Glass’ meeslepende opera The Fall of the House of Usher, over melancholicus Roderick Usher. Het verhaal inspireert tot een tocht langs alle regionen van de menselijke geest.

OPERA2DAY werkt opnieuw samen met het New European Ensemble en nu ook met Scapino Ballet Rotterdam. Hun Hamlet (Theaterkrant *****) werd door de VSCD genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’.

  • De aangekondigde inleiding voorafgaand aan de voorstelling gaat niet door
  • Gastvrouw/heren De Lange Tafel: Lily, Eric en Marcel
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie