©Noa Verhofstad
vr 28 feb ’20 19:00 - 20:30

Lampje

Maas Theater en Dans
Woest en ontroerend muzikaal avontuur naar het mooie boek
vr 28 feb ’20
19:00 - 20:30
  • vr 28 feb ’20
    19:00 - 20:30
    Philipszaal

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap.

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. Djurre de Haan tekent voor de muziek. Van de makers van onder andere Hallo familie, Liefde en Alleen op de wereld.

Uit de pers:


"Hoe moeilijk Lampje het ook heeft, ze laat zich niet op haar kop zitten" 
(Trouw ★★★)
"Met de sfeer en het acteerwerk zit het in de theatervoorstelling Lampje wel goed" (Volkskrant ★★★)
Lees het interview (Volkskrant) over het bijzondere decor 

  • Excl. consumptie

"Bijna zo betoverend als het kinderboek" ★★★★

Telegraaf

Credits

regie Moniek Merkx / met Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten / live muziek Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie